Vállaljuk őszi kalászos gabona vetőmagok teljes körű feldolgozását, mely magában foglalja a tárolást, a vetőmagtisztítóval történő vetőmag osztályozottság előállítását, a csávázást, a kiszerelést valamint a fémzároltatást, azaz a hatósági engedélyeztetést.

A vetőmag tisztítás folyamatának első lépése minden esetben a Petkus K-523 síkrostán történő tisztítás, mely teljesítménye 2-2,5 tonna/óra. A tisztított vetőmag tovább kerül egy Heid fajsúly alapján válogató gravitációs szeparátor asztalra, mely óránkénti 3-3,5 tonnás teljesítménnyel üzemel. A nagyság szerinti válogatást a Petkus rostával, míg a szín szerinti válogatást a fotocella segítségével hajtjuk végre, amennyiben a megrendelő szükséget tart rá. Továbbá vetőmagtisztító üzemünkben beépítésre került egy triőr is, mely különböző fűfélék válogatásánál végzi a hosszúság szerinti válogatást.

Olajos magvak tisztítását is vállaljuk magtisztító üzemünkben, mint az étkezési napraforgó, az olajipari napraforgó, az olajretek vagy a héj nélküli olajtökmag. A felsorolt olajos magvak közül a héj nélküli olajtökmag feldolgozása követeli meg a legtöbb technológiai feltételt, melyhez rendelkezünk tökmagmosó berendezéssel, gyógynövény szárítóval valamint a megfelelő technológiával a vetőmagtisztító üzemünkben. Az említett gyógynövényszárítónk alkalmas alacsony hőmérsékleten történő szárításra, amely alkalmassá teszi bármilyen gyógy- és egyéb kultúrnövény termésének szárítására, mint például a kamilla, a facélia vagy a repce.